Zegelringen

Het dragen van een zegelring  behoort tot een eeuwenoude traditie binnen families in Europa. Een zegelring wordt doorgegeven van vader op zoon en van moeder op dochter.

Juwelier Sterk begeleidt u bij de keuze uit een groot assortiment van met de hand vervaardigde massief gouden zegelringen in 14 en 18 karaat van Nederland fabricaat.

Zegelringen kunnen gezet worden met diverse soorten stenen zoals: Blauwe lagensteen van donkerblauw tot lichtblauw met zwarte onderkant, Onyx (zwart), Jaspis (donkergroen), Carneool ( oranjebruin), Wit/rode lagensteen ( van roze violet tot paars met oranje bruine onderkant), Wit groene lagensteen en Lapis Lazulli ( koningsblauw zonder goudspikkels)
Ook andere stenen kunnen op aanvraag gezet worden.

Een gravure van een zegelring bestaat vaak uit een familiewapen of een monogram (vaak initialen) en wordt gedaan door een heraldisch graveur.  Een eeuwenoud ambacht!

Als er gekozen wordt voor een familiewapen dan wordt de herenzegelring vaak voorzien van een gravering van het gehele familiewapen – inclusief helm, helmteken en dekkleden. Bij de vrouw wordt vaker gekozen voor een gravure (in ovale of ruitvorm) van het wapenschild met helmteken.

Komt u gerust langs bij ons in de winkel om u te laten adviseren bij het maken van uw persoonlijke keuze.

Family is a gift that lasts forever.

Previous
Next

Adres

 

Oude Raadhuisplein 3

1271 RH Huizen

 

Dinsdag t/m vrijdag

09.30 -18.00 uur

Zaterdag: 09.00-17.00 uur

 

Contactgegevens

info@jewelnet.nl

035 – 525 16 87

 

KvK nr: 66235715

BTW nr: 8564.55.830.B.01

Volg ons ook op social media